2017-04-26 10:55:27

11. Gastro okusi Istre

Na jedanaestim po redu Gastro okusima Istre sudjelovali su učenici naše škole, Leon Karačić Kresina, Matteo Sirotić, Mato Stanisavljević Csaki i Alex Lačok.

U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, 21. travnja, Rovinj je bio grad domaćin jedanaeste po redu manifestacije Gastro okusa Istre. Okupilo se sedam predstavnika istarskih udruženja obrtnika koji su pripremali tradicionalna jela od domaćih namirnica. Tema ovogodišnje manifestacije bila su jela na bazi kaneštrela, iako je svako udruženje pripremalo i jela karakteristična za kraj odakle dolaze.

Uz gastronomske delicije koje su pripremali odabrani članovi svih Udruženja Istre na Gastro okusima našli su se i specijalitet učenika naše Škole, koji su upravo za ovu prigodu u tavi promjera tri metra, pripremali pljukance sa šparugama. Na manifestaciji su sudjelovali učenici Leon Karačić Kresina, Matteo Sirotić, Mato Stanisavljević i Alex Lačok pod budnim okom mentora Tonija Čehića.

 

Video prilog s manifestacije možete pogledati na sljedećem linku.

11. Gastro okusi Istre - video


Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj