20. jubilarna VEČER S NAJMILIJIMA
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj organizirala jubilarnu
VEČER S NAJMILIJIMA
U petak, 19. veljače 2016. godine Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj u svojim je školskim kabinetima za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje organizirala jubilarnu 20. Večer s najmilijima.
Riječ je o tradicionalnoj večeri na kojoj učenici trećih, završnih razreda za zanimanje kuhar, slastičar i konobar, svojim roditeljima i gostima, prezentiraju svoja znanja i vještine koje su stekli tijekom trogodišnjeg obrazovanja u pripremi i posluživanju jela, slastica i barskih mješavina.
Svečani meni za posebnu večer osmislili su učenici zajedno sa svojim nastavnicima.
Uzvanici su tako mogli kušati goveđu juhu s domaćim rezancima, toplo predjelo koje se sastojalo od pilećeg ragua s fužima, makarunima s gljivama i raviolima punjenim sirom. Za glavno jelo poslužena je pileća rolada, juneći medaljoni, princez krumpir i rezanci od povrća. Na kraju su se uzvanici zasladili sacher tortom i flambiranim breskvama koje su učenici pred njima dogotovili.
Razgovarali smo s roditeljima učenika i od njih čuli samo riječi hvale za strukovne učitelje i profesore škole koji se uz veliki entuzijazam posvećuju učenicima nastojeći prenijeti im što više znanja i vještina.
˝Rade to s puno ljubavi, odnose se prema učenicima kao da su njihova djeca te su zbilja po svemu primjer izvrsnosti˝, ističu roditelji koji su uživali u delicijama koje su im na Večeri s najmilijima pripremili njihovi najdraži.
Škola je ponosna na svoju bogatu tradiciju obrazovanja i osposobljavanja kadrova za potrebe u turizmu, te se može pohvaliti da su njihovi učenici zaposleni u mnogim ugostiteljskim objektima najviših kategorija. Nastavnici se trude pripremiti učenike kako bi mogli konkurirati na tržištu rada koje je sve zahtijevnije i na kojem uspijevaju samo oni najbolji.
Razredi su po broju učenika manji što omogućava drugačiji pristup učenicima, mogućnost posvećivanju svakom učeniku što pridonosi kvaliteti podučavanja, a to se u konačnici vidi po osposobljenosti učenika na tržištu rada. ˝Rezultat i dokaz svemu su brojni bivši učenici koji su šefovi kuhinja, restorana i voditelji odjela hrane i pića u prestižnim hotelima, restoranima i kampovima˝, ističu nastavnici Škole i dodaju kako nije samo bitna kvantiteta već i kvaliteta što učenicima omogućuje dobra teorijska nastava ali i praksa.
Slijedećeg petka, 26. veljače 2016. godine u 18.30 sati, organizirat će se jubilarna 15. Večer s najmilijima za učenike četvorogodišnjeg obrazovnog programa za zanimanje turističko – hotelijerski komercijalist.
Sandra Kranjčić, dipl. oec.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dnevni tisak |
• Večernji list |
• Jutarnji list |
• Glas Istre |
• Barkun |
Pretraživači |
Zabava |
• Youtube |
Informacije za školo... |
Korisne informacije |
Školska administraci... |
• E-Matica |
Projekti i razmjena |