preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Školsko sportsko društvo "Eugen"

ŠSD EUGEN - 26. siječnja 1996. godine donesena je odluka o osnutku športskog kluba.

Tada je formiran prvi privremeni Klupski odbor u kojem su bili:

Aldo Krelja, prof., kao predsjednik, te Kata Šafarik i Franjo Nikolov, kao članovi odbora. Njihova je zadaća tada bila izraditi prijedlog Pravila kluba, organizirati upis učenika i drugih članova u klub, popuniti Klupski odbor imenovanjem ili izborom drugih članova, organizirati i održati skupštinu, te obaviti i druge poslove u vezi s radom Kluba.

Prva Skupština školskog športskog kluba, održana je 4. listopada 1996. godine.

Za predsjednika je birana profesorica Jagoda Subotić, za tajnika profesor Aldo Krelja.

Ostali članovi bili su Franko Udovičić, član Gradskog poglavarstva, Edino Soldatić, predstavnik roditelja, Branko Poropat, bivši učenik, Alen Milić, predstavnik učenika i Franjo Nikolov, predstavnik Škole. Naravno, tu su bili i prvi predstavnici učenika koji su tada pohađali Školu. 1. razrede predstavljali su: Alen Šiprak, Toni Radetić, Vladimir Živolić, Marina Jurić, Nikola Marić i Ivana Herbut. 2. razrede: Alen Maksimović, Janko Fabris, Davor Varšava, Danijela Božac, Dorijana Štifanić i Klaudija Ivanković. 3. razrede: Franko Licul, Marino Lucić, Alen Milić, Julijana Babić, Davor Brajnović i Nataša Bišić.

Od tada, pa do danas, ŠSD Eugen je ostvarilo brojne uspješne rezultate, kako na razini grada, tako i na razini Županije i države.

No, dvije su stvari koje svakako moramo istaknuti, a vezane su uz uspješnu organizaciju krosa.

ŠSD Eugen, naime, već  15. godinu zaredom organizira Školski kros. On je sada malo izmijenjen, ali još uvijek živi i privlači onaj mali broj uspješnih učenika koji s nestrpljenjem očekuju pucanj ili zvižduk početka utrke. Nekada su svi učenici i profesori toga dana imali skraćenu nastavu i svi zajedno prisustvovali tom događaju. Zadaća je bila svakog razrednika da sa svojim razredom dođe u Park šumu Zlatni rt i prati i bodri učenike u njihovom pohodu na medalje. Naravno da to nije bio osnovni cilj krosa, već druženje učenika i profesora koje se nastavljalo i nakon završetka utrka.

Inače, Zlatni rt je još 1961. godine, rješenjem Republičkog zavoda za zaštitu prirode, postao Park šuma i zaštićeni objekt prirode. Ako niste znali, na Puntu su, naime, posredstvom pomoraca, donesena za Europu rijetka stabla iz Meksika, Amerike, Japana, a posebno su vrijedni cedrovi zasađeni u obliku židovske zvijezde. Svakako nema ljepše kros staze za trčanje na Mediteranu.

Nešto malo kasnije ŠSD Eugen inicira i organizira drugi kros pod nazivom Memorijalni kros prof. Guerino Sošić. S ciljem promoviranja zdravog načina života i sportskog duha, po uzoru na prof. Sošića koji je tako godinama odgajao učenike, sportaše i savjetovao kolege kroz brojne aktivnosti kojima se bavio u rovinjskom sportskom životu. Sve je to tada vodio i organizirao prof. Aldo Krelja, uz pomoć ostalih svojih kolega i učenika. On to još uvijek čini, uz pomoć svojih novih kolega, i ove je godine, 26. listopada 2010., uspješno organizirao jubilarni 10. kros po redu.

Od ostalih vrijednih aktivnosti vezane za sport u školi, treba napomenuti da već niz godina sudjelujemo na Utrci za život, koju zajedno s mjesnom Udrugom dobrovoljnih darivatelja krvi u Udinama, organizira Tehnički institut Arturo Malignani.

Svake se godine, povodom zadnjeg dana škole naših maturanata, organizira sportsko druženje maturanata i profesora. Na žalost učenika, profesori su uvijek bili oni koji su s osmijehom napuštali dvoranu, pa valjda zato još uvijek vlada veliko zanimanje za ovaj sportski susret.

Organiziraju se razna natjecanja, od malog nogometa do badmintona, natjecanja u plivanju, vaterpolu, rukometu, pa sve do pješačenja na Brgudska korita. Naravno, nije sve to moguće ostvariti u jednoj godini, pa tako uvijek dobiju prednost ona natjecanja i aktivnosti koja su učenicima najzanimljivija.

Od 18. veljače 2010. novo je rukovodstvo društva. Profesor Aldo Krelja novi je predsjednik, a profesorica Marija Orbanić njegova je zamjenica. Tajnik je profesor Emil Nimčević.

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Pretraživači
 • Google
 • Yahoo

Zabava
 • Youtube

Informacije za školo...

Korisne informacije

Školska administraci...
 • E-Matica

Projekti i razmjena
 • Erasmus +


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 604071
preskoči na navigaciju