preskoči na sadržaj
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj
Webmail Spajalica OnLine tečajevi Kontakti

Login
Korisnik:
Lozinka:
Maturalni izlet u Prag 2013

MATURALNO PUTOVANJE

Dana 25. kolovoza 2013. nakon ponoći učenici 4.c, 3.d i 3.a s profesoricama Ticijanom Ikicom Piutti i Ivankom Kresinom okupili smo se kod Plodina željno iščekujući polazak prema glavnom gradu Mađarske, Budimpešti.

U ranim jutarnjim satima stigli smo u centar grada gdje nas je dočekala vodičkinja. S njom smo se uputili na najviši vrh Budimpešte kako bi smo vidjeli panoramu grada. U Budimpešti nas je najviše oduševila straža s kojom smo se slikali dok su oni stajali nepomično.

Sljedeće smo jutro krenuli prema Bratislavi gdje smo se kratko zadržali. Obilazak Bratislave započeli smo odlaskom na Batislavsky Hrad, a završili razgledom Nadbiskupske palače. Već polako umorni, ali s silnim iščekivanjem krenuli smo prema Pragu.

Nakon 5 sati vožnje stigli smo u Prag i tu je zapravo započeo naš maturalac. Puni energije entutijazma u 22:30, smo se skupili isped hotela te bili spremni za izlazak u jedan od boljih klubova u Pragu, a to je klub "Hanny Bany". Večer je bila odlična i nezaboravna, svi smo se rasplesali i jedva smo čekali iduću.

Nakon doručka krenuli smo upoznavati Prag. Posjetili smo Stavovsko kazalište, Općinski dom, te nama najzanimljivije Židovsko groblje. Nakon slobodnog vremena vratili smo se u hotel i večerali, spremili se za koncert Dubioze Kolektiv koji će nam ostat u dugom sjećanju. Od 6 dana kojih smo boravili u Pragu najviše nam se dojmila pivovara Staropramen gdje smo degustirali njihova piva.

Zadnju večer smo proveli u jednom od najpoznatijih klubova "Karlovy Lazné". Disco se sastoji od 5 katova te na svakom katu se pušta različita vrsta glazbe. Tu noć smo se najviše zabavili.

Na povratku smo se kratko zadržali u Grazu, te već umorni ali s puno dojmova krenuli prema našem Rovinju.

Ovaj maturalac će nama svima ostat u lijepom sjećanju, upoznali smo puno zanimljivih ljudi, naučili nešto novo, stekli znanja i što je nama najbitnije dobro smo se zabavili.

Ana Rapo i Lara Kresina 4.c

       

    

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Maturalni izlet 2014preskoči na navigaciju