preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ROVINJ - BISER PODMORJA 2017.

U subotu, 27. svibnja 2017. u DC Rubin 18 učenika Sttrukovne škole Eugena Kumičića i Srednje škole Zvane Črnje u pratnji profesorica Marije Orbanić i Pamele Budicin, odradili su tečaj ronjenja uz stručno vodstvo 4 instruktora ronjenja kroz Discovery Dive program. Na početku programa liječnik mr.sc. Vlado Bjelajac održao je radionicu na temu, "Utjecaj morske struje na plivače i ronioce" . Tečaj je dio programa projekta Rovinj-biser podmorja 2017. , kojeg smo započeli provoditi 2014. godine.

                                                         Marija Orbanić, dr. vet. med.

ROVINJ - BISER PODMORJA 2017 (video)

ROVINJ - BISER PODMORJA 2016

Na sljedećim linkovima možete se informirati o ovogodišnjim aktivnostima projekta Rovinj - biser podmorja;

Eko akcija Rovinnj - Eko azione Rovigno 2016.

 

EKO AKCIJA ROVINJ - ECO AZIONE ROVIGNO 2016.

 

   

   

   

   

   

   

 

 

 

Projekt "Rovinj-biser podmorja" 2016.- video

 

6. Festival podvodnog filma BIJELI LAV, Rovinj 2015

    Od 24.-27.09.2015. u Rovinju održan je 6. festival podvodnog filma Bijeli lav. U četvrtak i petak održane su radionice za učenike srednjih škola Rovinja, na kojima su bili prikazani atraktivni filmovi iz hrvatskog i svjetskog podmorja. Ovim edukativnim radionicama učenicima se želi što više povedati svijest o ekološkoj važnosti očuvanja podmorja čistim za sadašnje i budude generacije. Učenici su ujedno i pozvani da od slijedeće sezone sudjeluju u projektu Rovinj - biser podmorja koji se realizira u suradnji srednjih škola i ronilačke zajednice Rovinja u sklopu kojeg se realizira akcija čišćenja podmorja Rovinjskog akvatorija - Eko akcija Crveni otok.
    Program je nastavljen projekcijama u kinu Gandusio gdje su prikazani kratki filmovi podmorskog sadržaja. Također, u Multimedijalnom Centru Rovinja (MMC) otvorena je i izložba podvodne fotografije Ice Face, autora Janeza Kranjca i Ivane Orlović Kranjc, poznatih i svjetski priznatih podvodnih fotografa. Izuzetno atraktivne fotografije su snimjene ispod zaleđenog jezera Weissensee u Austriji kada je snimljen i film Under the Ice u kojem Ivana Orlović Kranjc roni ispod leda na 930m nadmorske visine. Na završnoj večeri prikazan je film iste autorice „Ples sa ugorima“, snimljen na otoku Visu, na potopljenom brodu Teti. Ples sa ugorima dobio je veliki broj međunarodnih priznanja, a u filmu je prikazano da divlje ribe poput ugora mogu biti pripitomljene i da se sa njima može uživati na jedan sasvim poseban način. Ples sa ugorima je ujedno i nagrađen s Grand Prix nagradom 6. Bijelog lava 2015.
Istovremeno s održavanjem festivala u Rovinju, za posjetitelje hotela Istra na otoku Sv Andrija - Crveni otok, svaku večer priređene su revijalne projekcije podvodnih filmova.
    Bijeli lav ove godine održan je posljednji put u organizaciji g. Filipa Višića, osnivača i direktora festivala, te se slijedeće godine nastavlja u organizaciji novih zaljubljenika u podmorje i podmorski film. Festival podvodnog filma Bijeli lav svoje će djelovanje nastaviti u Rovinju kroz projekt Rovinj – Biser podmorja kojemu je osnovni cilj sve više razvijati svijest o ekološkoj važnosti održanja hrvatskog podmorja čistim, prirodnim i što manje dirnutim suvremenom civilizacijom.

                                                         Filip Višić, mag. kineziologije

   

  

 

Rovinj - BISER PODMORJA 2015

Na slijedećem linku pogledajte kako su učenici Strukovne škole Eugena Kumičića i Srednje škole Zvane Črnja sudjelovali u projektu

Rovinj - Biser podmorja 2015

Rovinj - biser podmorja

odnosno čišćenju podmorja na otoku Sv. Andrije (Crveni otok)

EKO AKCIJA - ciscenje podmorja 2015

 

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Pretraživači
 • Google
 • Yahoo

Zabava
 • Youtube

Informacije za školo...

Korisne informacije

Školska administraci...
 • E-Matica

Projekti i razmjena
 • Erasmus +


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 604071
preskoči na navigaciju