preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

REGIONALNO NATJECANJE - GASTRO 2017.

U četvrtak, 23. veljače 2017. godine u Malom Lošinju, u hotelu Bellevue, održano je regionalno natjecanje Gastro 2017. Škola domaćin za III. regiju – SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE bila je Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj. Na natjecanju su sudjelovali učenici Leon Kresina Karačić, Mateo Sirotić,  Antonija Lovrečić, Natalija Popović, Ema Terlević, Michaella Murić, Damir Kovačević i Stella Stanković i svojim su se nastupima, neki od njih, zasluženo plasirali na državno natjecanje koje će se održati od 20. do 23. ožujka 2017. godine u Crikvenici. Čestitamo im na uspjehu i želimo još više uspjeha na državnom natjecanju.

 


Regionalna natjecanja istovremeno su se provodila u 4 regije u osam disciplina. Na regionalnom Gastro natjecanju 2017. godine sudjelovali su učenici iz trinaest škola Primorsko – goranske i Istarske županije: Gospodarska škola Buje (1. i 2. disciplina), Srednja škola Mate Blažine Labin ( 1. i 2. disciplina), Centar odgoja i obrazovanja pri Odgojnom domu Mali Lošinj ( 5. disciplina), Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica ( 8. disciplina), Srednja škola „Vladimir Gortan“ Buje (6.,7.i 8. disciplina), Hotelijersko – turistička škola Opatija ( 6.,7. i 8. disciplina), Srednja škola hrvatski kralj Zvonimir Krk (6. i 8. disciplina), Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj (svih 8 disciplina), Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (svih 8 disciplina), Ugostiteljska škola Opatija ( 1.-5., 6. i 8. disciplina), Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč (1.-5., 6. i 8. disciplina), Srednja škola Markantuna De Dominisa Rab ( 1.,2.,5., 6., 7. i 8. disciplina) i škola domaćin Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj( 3., 5. i 6. disciplina).

 

Na natjecanju su sudjelovala ukupno 53 učenika, 12 kuhara, 4 slastičara, 14 konobara i 23 hotelijera. Ugostitelji su se natjecali u 5 gastronomskih disciplina: Pripremanje menija, Posluživanje menija, Pripremanje hladnog slanog izloška, Pripremanje hladnog slatkog izloška, Pripremanje barskih mješavina. Sudjelovalo je 30 učenika. Natjecali su se pojedinačno u četiri zadana modula.

Na natjecanju u 3 hotelijersko – turističke discipline: Poslovanje recepcije hotela, Poslovanje putničke agencije, Predstavljanje turističkog odredišta, sudjelovala su 23 učenika. Natjecali su se pojedinačno, modularno na hrvatskom i jednom stranom jeziku (engleskom, njemačkom ili talijanskom).

 

Sve discipline održale su se u prostorima hotela Bellevue: kuharske discipline u kuhinji hotela, posluživanje u restoranu BAVA, pripremanje barskih mješavina u LOUNGE BAR ALTO ROSSO, na recepciji hotela hotelijerske discipline, a predstavljanje destinacije u dvorani MUNDUS 1.

Čestitamo na uspjehu učenicima i njihovim mentoricama Cinziji Banko, Silviji Cah, Ticijani Ikica - Piutti, Slađani Jančič, Ivanki Kresina, Kristini Stojšić i Sandri Živolić.

Naši su učenici ostvarili sljedeće rezultate po disciplinama:

DISCIPLINA 1.   Pripremanje menija 1. mjesto - Leon Kresina Karačić

DISCIPLINA 2.   Posluživanje menija 1. mjesto - Antonija Lovrečić

DISCIPLINA 4.   Hladni slatki izložak 2. mjesto - Natalia Popović

DISCIPLINA 5.   Pripremanje barskih mješavina 3. mjesto - Ema Terlević

DISCIPLINA 7.   Poslovanje putničke agencije 1. mjesto - Stella Stanković

Rezultati regionalnog natjecanja Gastro 2017.

Gastro 2017. - VIDEO - TV ISTRA

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Despinić   datum: 2. 3. 2017.

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Pretraživači
 • Google
 • Yahoo

Zabava
 • Youtube

Informacije za školo...

Korisne informacije

Školska administraci...
 • E-Matica

Projekti i razmjena
 • Erasmus +


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 631123




preskoči na navigaciju