preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Obilježavanje međunarodnog dana kuhara

U Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj obilježen je "Međunarodni dan Kuhara".

Naime, 30. listopada 2013. godine je u školskom praktikumu za kuharstvo održana radionica na temu

"Prvi koraci u pripremi sushia i sashimia"

Voditeljica radionice bila je gđa. Priska Thuring, šefica kuhinje u hotelu Lone u Rovinju.

Radionici su prisustvovali učenici 2.d razreda Edi Bakša, Pokrajac Dean, Antonio Ružić, Ivan Stanisavljević Csaki, Matija Škvorc i 3.d razreda Benjamin Matijević, Vili Rudan, Andrej Vlahov za zanimanje kuhar, te učenici 2.c razreda Sara Čović, Medina Smajić, Luka Serafin i učenica Andreja Konečny 3.c razreda za zanimanje turističko – hotelijerski komercijalist.

    

Josip Kuhar i Franjo Milotić nastavnici kuharstva, Sandra Živolić nastavnica kuharstva i slastičarstva te Sandra Kranjčić nastavnica ekonomske skupine predmeta i ugostiteljskog posluživanja prisustvovali su zajedno sa svojim učenicima radionici. 

   

Gđa. Thuring učenicima je objasnila i pokazala način kuhanja riže, pripreme umaka, rezanja ribe za pripremu sushia i sashimia te njihovo slaganje, motanje i posluživanje.

Učenici su iz praktikuma izašli zadovoljni i prepuni dojmova jer su imali priliku učiti i pripremati nešto njima do sada nepoznato. Probali su rezati ribu, motati sushi, slagati sashimi, te su okusili začine i umake koji se pripremaju za istoimena jela.

Ovom smo radionicom potaknuli njihovu želju za stjecanjem novih znanja i vještina, upoznavanjem drugačije kulture pripreme i konzumacije hrane. Novost koja je izazvala oduševljenje bila je konzumacija sushia uz pomoć drvenih štapića.

Sandra Živolić, struk. učitelj

Sandra Kranjčić, dipl. oec.

 

Festival podvodnog filma Bijeli Lav

 

Aronija kup 2013

Učenici naše škole i to:

1. MARIJANA DJEDOVIĆ - slastičar

2. BENJAMIN MATIJEVIĆ - kuhar

3. MARIJA KLIČKOVIĆ - konobar

nastupali su na prvoj smotri učenika ugostiteljsko-turističkih škola RH u pripremi funkcionalne hrane i napitaka koji u sebi sadrže aroniju...

Osim što su pripremili vrlo ukusna i lijepo dekorirana jela, dobili su i vrijedna priznanja za svoj rad i učešće na smotri.

 

 

3 000 000 noćenja opet u Rovinju !

Učenici i nastavnici naše škole i ove godine sudjelovali su u izradi i podjeli torte i 30-metarskog kolača u sklopu obilježavanja 3 milijunitog noćenja u Rovinju...

Slike sve govore...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Kalendar
« Veljača 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Pretraživači
 • Google
 • Yahoo

Zabava
 • Youtube

Informacije za školo...

Korisne informacije

Školska administraci...
 • E-Matica

Projekti i razmjena
 • Erasmus +


Tražilica



Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 638672




preskoči na navigaciju